onsdag 11 februari 2009

Nostalgitripp tillbaka till Kalmar nation 1994


Min gamle vän och förebild Anders Zaine har ganska nyss startat en blogg, som jag måste tipsa om: Mr Zaines konsertarkiv.
Anders var bandbokare på Kalmar nation i Uppsala några år under det tidiga 90-talet, och det är helt och hållet hans förtjänst att Kalmar blev en av Sveriges bästa rock- och popscener, där ALLA alternativa svenska band som var nåt att ha (och även många som i ärlighetens namn inte var mycket att hänga i julgranen) kom och spelade och gärna också förlade sina turnépremiärer, då pressen av att ha den i Stockholm kändes för stor, och han fick även dit många utländska band. Anders hade en en helt otrolig känsla för vad som var på gång och fick t.ex. dit Kent precis innan de slog igenom och fick tillbaka dem (billigt) strax efter de genombrottet också.
Jag tog över som bandbokare 1996-98, och Anders var min stora ledstjärna i hur man skulle göra (och jag lyckades faktiskt med en sak som Anders försökt men inte fått till: att få dit Eggstone. En av mitt livs största dagar).
Nu har Anders börjat blogga om alla konserter han sett i hela sitt liv - tydligen bara baserat på en lista utan kommentarer, men hans minne är helt otroligt, för han kommer ihåg detaljer från nästan varenda spelning. Nu är han framme vid hösten 1994, och plötsligt sammanfaller hans lista nästan exakt med min (ja, klart jag har en lista! Den kanske är nåt att blogga så småningom också), för det var då jag började spendera alla mina dagar och kvällar på Kalmar nation. Den här nostalgitrippen gör mig riktigt riktigt lycklig.

1 kommentar:

magnus sa...

Ja! Visst är det härligt!

Skarbo