måndag 21 maj 2018

Eggstone på Mupparna-utställning - från Fozzie 6, 1996

Eggstone på Mupparna-utställning

Den optimala kombinationen

På dagen två år efter jag såg Eggstone live första gången och insåg att de är världens bästa band, så åkte jag ner till Malmö för att gå på Mupparna-utställning med just Eggstone.


Långhårig och skäggig Per och Patrik, Maurits och jag på Mupp-utställning. På jakt efter Fozzie!


Skaparen av Mupparna heter Jim Henson, och han började göra sina dockor redan i mitten av 50-talet. I början använde han dem i reklamfilmer, och så småningom fick han göra egna TV-serier: Sesame Street, The Muppet Show och Fraggle Rock. Han gjorde inte bara snälla figurer som Fozzie, Kermit, Miss Piggy och de andra, utan även monster till filmer som Labyrinth (1985) med bl.a. David Bowie. Han flyttade till London och anlade där en "creature"-verkstad.


Patrik och Per koreograferar en egen Muppet Show.


Utställningen var på Slagthuset i Malmö, och visade originalfigurer från Mupparna, Sesam, Fragglarna och några filmer, bakom-kulisserna-klipp, hur dockorna tillverkades m.m. Men det bästa var två muppfigurer som man själv fick pröva att få att röra sig. Per och Patrik gjorde en hel egen Muppet Show, där de lyckades få till en hel del av de karakteristiska rörelserna man sett på TV.Sesame Street var ju ett undervisande program, medan Mupparna, som Per uttryckte det "bara var roligt. Det är underbart att man lade ner så mycket tid, pengar och jobb på något som bara skulle vara roligt."

Lurvig lucka... med Fozzie i! Patrik hittade honom!

Andra figurer Jim Henson gjort.

Otroligt avancerad kostym. Han gjorde inte bara söta muppar.

Miss Piggy. En riktig stjärna!

Inga kommentarer: